خطای 404 چیست و چه تاثیری بر سئو سایت میتواند داشته باشد.

 

در وب‌سایت‌ها، مواجه شدن با مشکلاتی مانند خرابی و از بین رفتن لینک‌ها می‌تواند یک امر جدی باشد که ممکن است شما نیز با آن مواجه شده باشید.

منظورم این خطاهاست که هنگام کلیک بر روی مطالب، ارور ۴۰۴ نمایش داده می‌شود و این می‌تواند بسیار مزاحم باشد. این خطا به تدریج باعث از بین رفتن لینک‌های قبلی شما می‌شود و با این اتفاق، اطلاعات مهم و مفیدی که ممکن است داشته باشید، از بین می‌روند و از بین می‌روند. این اتفاق برای همه ما می‌تواند مزاحمت‌آور باشد و همگی به دنبال راه‌حلی برای حل این مشکل هستند. در ابتدا ممکن است بگویید که این مشکل به نظر یک مشکل کوچک می‌آید، اما به مرور زمان ممکن است سرباز مشکلات شما شود.

 

 

خطای 404 چیست؟

ارور 404 به معنای "یافت نشد" است و یک کد خطا استاندارد در وب است.

وقتی کاربر به یک صفحه یا منبع اینترنتی می‌رود که در سرور موجود نیست یا آدرس اشتباه است، سرور این خطا را با کد 404 به کاربر نشان می‌دهد تا اطلاع دهد که صفحه یا منبع مورد نظر یافت نشد.

معمولاً این خطا زمانی اتفاق می‌افتد که کاربر یک URL یا لینک را وارد می‌کند که به محتوایی اشاره دارد که در سرور وجود ندارد یا آدرس آن اشتباه است.

این ممکن است به دلیل حذف یا تغییر آدرس یک صفحه، یا وجود اشتباه در نوشتار URL باشد.

ارور 404 برای اطلاع‌رسانی به کاربران وب که به صفحه یا منبعی دسترسی ندارند، استفاده می‌شود و اغلب به صفحه‌ی یک وبسایت ارجاع داده می‌شود که اعلام می‌کند محتوا یافت نشد و یا اشتباه آدرس شده است.

بهترین راهکار برای رفع خطای 404 

برای حل مشکل 404 در وردپرس، در صورتی که پس از انتقال وب‌سایت خود با خطای 404 روبرو شده‌اید، ابتدا به بخش "تنظیمات" و سپس "پیوند های یکتا" در وردپرس بروید. سپس بدون ایجاد تغییرات، این صفحه را یک بار ذخیره کنید. حالا به مطلب خود برگردید و بررسی کنید که آیا خطای 404 برطرف شده است یا خیر.

تاثیر خطای 404 در سئوی سایت و ورودی گوگل

  خطای 404 (صفحه یافت نشد) تأثیر مستقیمی بر سئو (بهینه‌سازی موتورهای جستجو) سایت و ورودی گوگل دارد. این خطا نشان می‌دهد که صفحه مورد نظر یافت نشده است و این موضوع می‌تواند به شکست در بهینه‌سازی سایت و تجربه کاربری منفی منجر شود. تأثیرات اصلی این خطا عبارتند از:

تأثیر بر تجربه کاربری (UX):
وجود خطای 404 می‌تواند تجربه کاربری را تخریب کند و باعث افت اعتماد کاربران به وب‌سایت شود. این ممکن است به کاهش بازدیدها، افزایش نرخ خروجی (bounce rate) و کاهش زمان بازدید کاربران منجر شود.

تأثیر بر نمره دهی سایت توسط موتورهای جستجو:
موتورهای جستجو مثل گوگل سایت‌ها را بر اساس کیفیت و محتوا ارزیابی می‌کنند. وجود صفحات با خطای 404 می‌تواند به نظر موتورهای جستجو بیاندهنده یک تجربه نامناسب باشد و بر تصمیمات ارزیابی و رتبه‌بندی سایت تأثیرگذار باشد.

انتقال لینک و ارزش صفحات:
اگر یک صفحه از قبل با لینک‌های خارجی بهره‌مند بوده و حالا این صفحه با خطای 404 مواجه شده است، ارزش لینک‌ها و اعتبار صفحه به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت. این می‌تواند تأثیرات منفی بر رتبه‌بندی کل سایت داشته باشد.

ضرورت مدیریت صحیح خطاها:
مدیریت صحیح خطاها و بهبود زمینه‌های مورد نیاز برای رفع خطاها (مانند اصلاح لینک‌های شکسته) می‌تواند در بهینه‌سازی سئو و افزایش نمره سایت توسط موتورهای جستجو کمک کند.

برای مدیریت خطاهای 404 بهینه‌سازی سایت، لازم است که لینک‌ها را به درستی مدیریت کنید، از ابزارهای مناسب برای افرایند اصلاح خطاها استفاده کنید و تجربه کاربری را بهبود دهید تا تأثیرات منفی این خطا کاهش یابد و سئو و ورودی گوگل سایتتان بهبود یابد.

یک مثال از خطای 404 می‌تواند این باشد که فرض کنید یک کاربر قصد دارد به یک صفحه خاص از یک وب‌سایت دسترسی پیدا کند، اما آدرس URL را اشتباه وارد می‌کند یا صفحه مورد نظر حذف شده یا انتقال داده شده است. به عنوان مثال:

کاربر درخواست می‌دهد:

https://example.com/wrong-page

و این آدرس اشتباه است یا صفحه مورد نظر قبلاً وجود داشته و حذف شده است. در این صورت، سرور وب به کاربر خطای 404 نشان می‌دهد و گوگل نیز اگر این صفحه در نتایج جستجو آمده بوده باشد، این صفحه را به عنوان یک صفحه یافت نشده (خطای 404) علامت‌گذاری می‌کند.

در نتیجه

در این مقاله سعی کردیمبه صورت 0 تا 100 به خطای 404 بپردازیم، بدانیم چیست و چگونه باید آن را برطرف کنیم، خطای 404 یکی از رایج ترین خطاهای وردپرس است که باید به آن توجه کافی داشته باشیم.

از این که تا اینجا همراه ما بودید ممنونیم

اگر هنوز این خطا را دارید و راهکاری در این مقاله برای رفع آن به دست نیاوردید بنده پیشنهاد میکنم در دوره آموزش رایگان وردپرس راست چین شرکت کنید.شما با دیدن این دوره می‌توانید مسیر طراحی سایت از نصب وردپرس،خرید هاست و دامنه، آموزش کار با وردپرس و در نهایت امنیت و  مقدمات سئو سایت و همچنین مبحث مهم این مقاله یعنی خطای 404 را در بیشتر از 500 دقیقه یاد بگیرید.



تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1402 | 15:27 | نویسنده : اسماعیل |